זאת שאלת השאלות בעולם הספורט – מתי הכי נכון וכדאי לעסוק בספורט?
אז היוגה, שונה מ"ספורט" אחר, לפי המסורת, נהוג תרגל בשעות הזריחה המוקדמות –
הנזירים שתרגלו יוגה היו קמים השכם בבוקר, לקרניים הראשונות של השמש – מברכים אותה (Surya Namaskar), וממשיכים משם בפלואו המעיר את כל המערכות בגוף ואת התודעה – מה שאיפשר למדוט בצורה נינוחה יותר.
אנחנו (כרגע) לא נזירים, ובטח גם לא נקום מוקדם בבוקר לתרגול יוגה.. אבל בהחלט מומלץ לתרגל יוגה בשעות הראשונות שהגוף מתעורר.
בעיקרון הנושא הוא לא בדיוק שחור ולבן, כל אחד ואיך שהוא מרגיש עם הגוף שלו.
אני אישית אוהבת את התרגולים של הבוקר, לפני הארוחת בוקר ולפני שאני מתחילה את היום מכמה סיבות:
- הגוף רק התעורר. כלומר, התרגול הוא מה שיאריך, יגמיש ויחזק את הגוף שלי למהלך היום.
- מערכת העיכול ריקה, אנחנו אחרי צום של לילה, מה שמקל על התרגול הפיזי ועל כל האסאנות המשלבות בהם פיתולים\ כיפוף לפנים ולאחור\ אסאנות הפוכות, וכן גם נוח יותר לתרגל פרנאיאמה וקרייה (KRIYA).
- הרבה יותר נחמד לפתוח את היום שלך במשהו טוב שאתה עושה למען עצמך.
כמובן שאורח החיים לא מאפשר לכולם להתעורר שעה לפני העבודה ולהתחיל את היום בתרגול יוגה ומדיטציה, לכן יש המון אנשים שמתרגלים בשעות הערב. כמובן שלתרגול של שעות הערב היתרונות שלו:
- אחרי יום ארוך צריך לעשות ברייק קטן, להקדיש קצת זמן לעצמנו לנקות את הראש, להזיז את הגוף ולמתוח את השרירים והתודעה למקומות שהם מעבר למה שאותו היום איפשר לנו.
- הגוף חזק יותר לעומת הבוקר. סיפקנו לגוף אנרגיה (אוכל מזין), היינו בתנועה. התרגול לא "מעיר" את הגוף, הוא משתמש בכוח שהגוף צבר במהלך היום.
- אחרי תרגול יוגה אנו חווים תחושת רוגע ושלווה. מתכון מנצח לשינה עמוקה וחיונית.
אז כמו שנאמר לעיל, אין פה נכון או לא נכון. כל אחד בוחר את הדרך שלו, השעה שנוחה לו לפי הצרכים שלו. עדיף לתרגל יוגה בבוקר\בערב מאשר בכלל לא!